Paramaribo de hoofdstad van Republiek Suriname
Nederland heeft Suriname, dat in Zuid-Amerika ligt, in 1650 in handen gekregen door te ruilen met de Britten. Met zijn 500.000 inwoners en 5 maal groter dan Nederland is Suriname niet dicht bevolkt. De eerste bewoners van Suriname zijn de Inheemse (Indianen). In Suriname hebben we verschillende bevolkingsgroepen: Indianen, Boslandcreolen (Marons), Creolen, Hindoestanen, Javanen en Chinezen. In 1975 is Suriname onafhankelijk geworden van Nederland, waarna er in 1980 een staatsgreep volgde.
Museum en standbeelden
Het Surinaams Museum is gevestigd in Fort Zeelandia. Er zijn heel wat standbeelden van vooraanstaande Surinamers die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Verder kan je langs de boulevard lopen om een drankje en wat te eten kopen, en te genieten van het mooie uitzicht van de brug over de Suriname Rivier ( Bosjebrug).
Sieraden en souvenirs
Door de hele stad heen zijn er verschillende sieraden- en souvenirwinkels. Je kan en mag in elke winkel zo binnen stappen. Op alle producten staan de prijzen in SRD (Surinaamse dollars) aangegeven, maar je mag ook in euro of dollars betalen. Dit geldt alleen voor gouden- en zilveren sieraden. Koop nooit gouden sieraden van een venter op straat, hoe mooi het ook is en klinkt. Als je wat ziet en wilt kopen kan je altijd aan de touroperator vragen om met je mee te gaan.
Markten
In Suriname zijn er verschillende markten. Aan de waterkant (Saramacca Doorsteek) staat de centrale markt, de grootste van alle markten in Paramaribo. Als je hier naar toe wilt gaan, is het raadzaam niet alleen te gaan. In verband met de grote drukte zijn hier de meeste zakkenrollers. Als je hier wat wilt kopen moet er een prijs op staan. Is dat niet het geval, loop dan door naar een andere kraam, waar er wel een prijs op staat. Betaal op elke markt altijd in SRD (Surinaamse dollars). Wissel nooit je euro of dollars op de markten of daarbuiten.
Wisselkantoren (Cambio's)
Op diverse locaties in de stad zijn er geldwissel kantoren (Cambio's) waar je dag en nacht terecht kan voor het kopen van SRD, (Surinaamse dollars). Vraag het aan je touroperator.